17 noiembrie 2022, 10:40

Bulgaria și România au ajuns la un acord privind cel de-al treilea pod peste Dunăre

Bulgaria și România au convenit asupra unui al treilea pod peste Dunăre, scrie publicația bulgară Sega. Construcția va fi amplasată la Ruse – Giurgiu, informează BTA.

În acest scop, va fi semnat un acord între cele două țări. Într-un alt document, acestea vor reglementa angajamentele celor două țări pentru implementarea proiectului „Dunărea rapidă” și înființarea unei companii comune care să gestioneze activitățile proiectului. Acest lucru a fost convenit de viceprim-miniștrii celor două țări, Hristo Aleksiev și Sorin Grindeanu, în cadrul unei întâlniri la București.

Cele două acorduri, cu sarcini clare și termene specifice pentru punerea în aplicare a diferitelor etape, vor fi semnate în curând.

De asemenea, vicepremierul Aleksiev a abordat cu omologul său modernizarea tronsonului de cale ferată Craiova-Calafat, care reprezintă o prelungire a liniei de cale ferată Podul Dunării 2 pe teritoriul României.

La jumătatea lunii octombrie, cei doi viceprim-miniștri au planificat o întâlnire comună la Bruxelles, unde vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape a proiectului Fast Danube și a Podului peste Dunăre 3.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol