17 mai 2021, 1:29

Bulgaria suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca la femeile sub 60 de ani cu risc de tromboze

Bulgaria a suspendat adminstrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca pentru femeile cu vârsta de sub 60 de ani care au un risc mai ridicat de a dezvolta tromboze, potrivit unui anunț făcut de ministrul sănătății Kostadin Angelov luni.

Bulgaria a vaccinat până acum în jur de 638.400 de persoane cu prima doză a unui vaccin împotriva coronavirusului, în jur de o treime din acestea fiind inoculate cu vaccinul AstraZeneca, relatează Reuters.Vecinii din sudul Dunării au una dintre cele mai lente campanii de vaccinare din întreaga Uniune Europeană, potrivit aceleiași surse.

„Vaccinul AstraZeneca nu va fi administrat femeilor cu vârsta de sub 60 de ani cu un risc mai ridicat de tromboze sau/și diagnosticate cu trombocitopenie”, a anunțat luni Kostadin Angelov.

Angelov a precizat de asemenea că persoanele care au primit prima doză a vaccinului AstraZeneca nu ar trebui să dezvolte efecte secundare la rapelul cu același ser dar că dacă acestea doresc pot opta pentru un vaccin Pfizer/BioNTech după 84 de zile de la administrarea primului vaccin.

Bulgaria ar urma să primească peste 5,5 milioane de doze ale vaccinurilor anti-Covid aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente, 3,5 miliioane din acestea urmând a fi doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech, potrivit lui Angelov.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.