16 iulie 2024, 0:57

Bulgaria vrea să construiască “închisori verzi”, după modelul norvegian

Bulgaria a făcut primii paşi pentru a construi închisori „verzi”, a anunţat Ministerul Justiţiei din țara vecină. Autorităţile iau în considerare opţiunea de a instrui deţinuţii şi personalul din închisorile Belene şi Plevna, astfel încât aceştia să dobândească cunoştinţe şi competenţe în domeniul economiei verzi.

Experienţa vine din Norvegia, unde administraţia penitenciară a integrat aceste concepte în închisori în domeniul agriculturii, al agriculturii ecologice, al asistenţei medicale, al resurselor energetice durabile şi al unui mediu sănătos în închisori.

Know how norvegian

O vizită de lucru a experţilor norvegieni şi bulgari s-a încheiat joi la Belene, unde aceştia au prezentat proiectul conceptual pentru „închisorile verzi”. De asemenea, a fost elaborat un prim proiect de activităţi, indicatori şi buget estimativ al proiectului. Următoarea reuniune a grupului de lucru va avea loc la sfârşitul lunii februarie în Norvegia, unde participanţii bulgari vor afla despre experienţa norvegiană şi vor fi semnate acorduri de înfrăţire între închisoarea din Plevna şi închisoarea din Belene cu închisoarea din Ona, Norvegia.

Sursă – Agerpres


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol