CITIRE

Buzunarele românilor, mai goale din cauza corupție...

Buzunarele românilor, mai goale din cauza corupției

Corupția afectează buzunarele românilor, iar efectele sale au fost cuantificate într-un raport al Grupului Verzilor din Parlamentul European, aceștia fiind și cei care au deschis discuția despre statul de drept din România.

Conform acestul raport, România este catalogată drept cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană. Țara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte pierderile provocate de corupţie raportate la PIB. Reprezintă 15,6% din PIB.

În raport este comparat deficitul cu banii alocaţi unor domenii-cheie. Spre exemplu, banii rulaţi prin faptele de corupţie înseamnă de nouă ori bugetul pentru educaţie, de 187 de ori bugetul pentru ajutoarele de şomaj şi de aproape 3.000 de ori bugetul pentru locuinţe. Practic, suma de 38,6 de miliarde de euro dispare din buzunarele românilor. În jur de 2.000 de euro în fiecare an pentru fiecare cetăţean.

Fiecare nou-născut ar putea primi, din aceşti bani, 203.000 de euro. Dacă aceşti bani ar intra în economie, aproape 30% din populaţia României ar putea fi plătită cu salariul mediu timp de un an, echivalentul a peste şapte mii de euro, scrie Digi24.ro.

Desigur, corupţia nu este o problemă doar în România, dar avem cea mai mare rată a cetăţenilor care se simt direct afectaţi de acest fenomen.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.