20 martie 2025, 7:52

ByteDance, compania-mamă a TikTok, a devenit unul dintre giganții tech cu cea mai rapidă creștere din lume

Profitul ByteDance, compania care operează TikTok, a crescut cu aproximativ 60% în 2023, la 40 de miliarde de dolari, de la 25 de miliarde de dolari în 2022.

Considerată cel mai valoros startup pe plan mondial, ByteDance și-a crescut, de asemenea, vânzările la aproape 120 de miliarde de dolari, de la 80 de miliarde de dolari în 2022, potrivit bloomberg.com.

Deși nu au fost auditate în mod independent, cifrele sugerează că ByteDance a devenit unul dintre giganții tehnologici cu cea mai rapidă creștere din lume în 2023.

ByteDance mai are de așteptat până să iasă pe bursă, deoarece Congresul SUA a votat o posibilă interzicere a TikTok dacă nu-și vinde unui investitor agreat divizia americană, pentru a elimina un presupus control al guvernului chinez (propagandă, spionaj) asupra aplicației. Acest proiect de lege este blocat în Senat.

ByteDance este evaluată între 268 de miliarde de dolari și 400 de miliarde de dolari.

ByteDance a lansat în Franța și în Spania o nouă aplicație, TikTok Lite, prin care utilizatorii pot să primească bani dacă se uită la clipuri video, anunță reprezentanții săi.

„Să dai Like la conținuturi, să urmărești noi creatori și să descoperi conținuturi sunt acțiuni care fac parte dintre diferitele metode ce permit câștigarea de puncte, pe care utilizatorii vor putea apoi să le cheltuiască pe o platformă de tranzacționare. Recompensele variază în funcție de sarcinile îndeplinite și de experiența în aplicație, iar durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat reprezentanţii TikTok, transmite Agerpres.

Descărcabilă din App Store şi magazinele de aplicaţii pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android, TikTok Lite este deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Rețeaua de socializare este acuzată cu regularitate că găzduiește numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase și imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj și de propagandă în slujba Chinei, o acuzație respinsă de compania ByteDance.

Lansarea TikTok Lite intervine într-o perioadă în care chestiunea reglementării timpului petrecut în fața ecranelor de către tineri este extrem de discutată în Occident. Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja sănătatea fizică și mintală a minorilor, informează Agerpres.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol