6 decembrie 2023, 5:41

Ca la Paris. Viceprimarul Capitalei vrea referendum pe tema trotinetelor electrice

Bucureștenii ar putea fi întrebați, în cadrul unui referendum, dacă doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului.

Propunerea aparține viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu, acesta inițiind un proiect de hotărâre de Consiliu General în acest sens.

„În calitate de Viceprimar General și de consilier al Partidului Național Liberal, am elaborat în urmă cu un an Regulamentul pentru folosirea trotinetelor.

Documentul a urmat toți pașii legali, inclusiv dezbaterea publică, fiind propus și scos de 3 ORI de pe ordinea de zi a Consiliului General.

Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta. Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului”, a scris Bujduveanu pe pagina de Facebook.

Pentru a putea fi pus pe ordinea de zi și supus votului, proiectul ar trebui să aibă susținerea diferitelor grupuri politice ale Consiliul General din Primărie.

Parisul a interzis trotinetele electrice din cadrul aplicațiilor de ride-sharing, de la 1 septembrie, tot în urma unui referendum.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol