27 octombrie 2020, 5:20

Cablul submarin, propunerea Facebook și Microsoft pentru viitorul internetului

Ideea de cablu submarin nu este una nouă, aceasta existând încă din vremea victoriană, când s-a dorit construirea unei linii de comunicare pe sub mare între Marea Britanie și America. Prin această modalitate Regina Victoria și președintele Statelor Unite ale Americii schimbau mesaje formale, însă după câteva luni de folosință, a dat greș.

La mai bine de un secol și jumătate de atunci, companii mari, precum Facebook, Microsoft și firma de telecomunicații Telxius au reușit să contecteze Virginia (SUA) cu orașul spaniol Bilbao, printr-un cablu submarin lung de 4000 mile numit „Marea”, termen din limba spaniolă ce poate fi tradus ca maree.

Acest cablu cântărește peste 5000 de tone și se dorește a fi folosit pentru a minimiza bandwidth-ul folosit atunci când accesăm orice în mediul online. Acest cablu folosește o bandă de 160 terabiți de date pe secundă, ceea ce ar fi de 16 milioane de ori mai rapid decât viteza medie de conectare la internet, informează Digitaltrends.com.

Reprezentații companiilor mamut care s-au ocupat de crearea și punerea în practică a cablului anunță că prin această nouă modalitate poți urmări simultan, în grafică HD și online peste 70 de video-uri.

Nevoia de a crea o pune transatlantică vine din urma unui uragan ce s-a petrecut în 2012 și care a lăsat pentru câteva ore America izolată de Europa. Potențialul unei astfel de conexiuni subacvatice a fost gândit în cazul în care unele dintre cele mai rele scenarii se vor întâmpla, un exemplu fiind căderea tuturor stâlpilor de comunicație din New York sau New Jersey.

[Sursă imagine: supplychain247.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.