18 mai 2024, 13:21

Cade sau nu Guvernul Orban? Moţiunea de cenzură dezbătută şi votată astăzi

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Orban se dezbate astăzi, de la ora 14.00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună.

PSD a depus pe 17 august moţiunea de cenzură şi a fost citită în plenul comun de senatorul PSD Lucian Romaşcanu pe 20 august.

Intitulată “Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” a fost semnată de 205 senatori şi deputaţi, social-democraţii susţin că reprezentanţii Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

Înainte de vot, ultimele calcule arată că partidele PSD, Pro România, ALDE și PPUSL strâng la limită o majoritate cu care să demită Guvernul. Soarta moțiunii va sta în mâinile parlamentarilor minorităților naționale, de unde speră câteva voturi pentru a reuși de a-l da jos pe Orban, informează digi24.ro.

Pentru a trece moţiunea este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.

Dacă aceasta trece Guvernul Orban poate rămâne interimar cel mult 45 de zile, până cel puțin la alegerile locale din 27 septembrie.

sursa foto:rfi.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol