16 iulie 2024, 0:47

Câini dresați să depisteze persoanele cu COVID-19. Unde se va întâmpla

Un program pentru dresarea câinilor în scopul detectării persoanelor care ajung în aeroporturile din Marea Britanie va fi demarat de către o asociație.

Asociaţia Medical Detection Dogs din Marea Britanie a mai realizat astfel de programe dar pentru detectarea cancerului sau a malariei, informează agerpres.ro.

Vor veni oameni care ar putea fi asimptomatici sau presimptomatici în acele câteva zile în care nu ştiu că sunt infectaţi„, a declarat fondatoarea organizației Claire Guest, referindu-se la momentul când măsurile se vor relaxa.

Aceasta crede că animalele pot simți pasagerii asimptomatici.

Un câine adulmecă fiecare persoană la rând, îi ia 0,5 secunde, câinele identifică rapid care sunt cei care au nevoie de testare şi trebuie să meargă direct în izolare pentru a preveni transmiterea bolii mai departe pe teritoriul Marii Britanii„, mai spune Guest.

Vor fi şase câini care vor fi învăţaţi să detecteze prezenţa coronavirusului cu ajutorul Facultăţii de igienă şi medicină tropicală din Londra (LSHTM) şi a Universităţii din Durham, trei cocker spaniel, un labrador, un câine din rasa Labradoodle şi un metis labrador cu golden retriever.

Ştim că bolile au acest miros unic, ştim cât de rapid pot câinii să-l identifice, de aceea sunt folosiţi pentru detectarea drogurilor sau a explozibilor„, a mai declarat aceasta.

sursa foto: totb.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol