2 mai 2024, 20:09

Câinii de sprijin emoțional ajută soldații ucraineni în trecerea la viața de civil

Utilizarea câinilor dresați special ca parte a terapiei destinate soldaților ucraineni traumatizați s-a dovedit o reușită pentru a-i ajuta să revină la viața civilă. Centrul Militar de Recuperare din regiunea Kiev găzduiește aceste sesiuni, care ajută soldații să se reintegreze în societate după ce au îndurat greutățile războiului.

Timpul petrecut cu acești câini de sprijin emoțional, special dresați, influențează pozitiv starea emoțională a soldaților și capacitatea acestora de a socializa.

Câinii îmbunătățesc starea de spirit, iar contactul fizic cu ei relaxează, scrie publicația Zabarona.

Ne amintesc că există ființe sincere care se atașează de noi, indiferent de circumstanțe. Însă în tot acest timp, mi-am pus o întrebare.

Cum pot câinii să-i ajute pe oamenii care s-au întors din ororile tranșeelor, oameni cărora adesea le este dificil să rostească câteva cuvinte adresate chiar și celor apropiați?”, se întreabă Kateryna Belyaeva, polițistă în Kiev și însoțitoare de câini, care lucrează cu câinii ei în Centrul Militar de Recuperare,

Terapia canină ar putea câștiga recunoaștere ca fiind o modalitate de a încuraja veteranii să socializeze, însă trebuie să fie supusă unor reglementări legale.

La drept vorbind, centrul oferă mai degrabă sesiuni de sprijin emoțional decât terapie canină oficială. Terapia canină are rol de procedură complementară, adițională metodelor psihologice tradiționale de tratament.

În timpul sesiunilor de terapie cu ajutorul animalelor, ar trebui să fie prezenți însoțitorul și câinii, și de asemenea un psiholog și, în mod ideal, un intermediar care să înțeleagă nuanțele psihologiei și pe cele ale terapiei cu câini.

Rolul acestui intermediar este să se asigure că nicio disciplină nu predomină și să acționeze ca un agent de legătură.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol