CITIRE

Campania #mergdesculț, sprijin pentru copiii nevoi...

Campania #mergdesculț, sprijin pentru copiii nevoiași

Fundaţia World Vision România a lansat campania #mergdesculț  pentru a ajuta copiii nevoiași să primească ghete noi. Astfel, peste 14.000 de ghete vor fi distribuite celor care nu au posibilitatea să își achiziționeze.

„La ţară, în România secolului 21, copiii din cele mai sărace şi mai izolate comunităţi nu pot ajunge la şcoală fiindcă nu au încălţăminte adecvată. Pentru că în fiecare iarnă 1 din 4 copii merge aproximativ o oră pe jos până la şcoală în încălţări stricate, învechite sau total nepotrivite, fundaţia World Vision România a lansat campania #mergdesculţ, prin care îşi propune să cumpere 14.407 de perechi de ghete noi, călduroase, pentru copiii din programele lor”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Este nevoie de 317.739 euro pentru ca 14.407 copii să primească ghete. Toți cei care vor să se implice în această capmanie care se desfășoară între decembrie 2018 și ianuarie 2019, pot dona prin SMS la 8849 cu textul GHETE (cost 4 euro) sau online, pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/mergdescult/.

Pentru a-i conştientiza pe cei din jur de situaţia copiilor care nu au încălţăminte adecvată, fundaţia îi încurajează pe toţi cei care susţin campania să se fotografieze mergând desculţi într-o situaţie mai puţin obişnuită, mai multe persoane publice alăturându-se demersului #mergdesculţ.

„Cea mai bună metodă de conştientizare a unei situaţii este să o simţi pe propria piele, astfel a fost lansată provocarea #mergdesculţ, prin care World Vision România îi încurajează pe toţi cei care susţin campania să meargă desculţi pentru câteva minute într-o situaţie nu foarte confortabilă, mai puţin obişnuită, să filmeze momentul şi să îl împărtăşească cu prietenii lor pe reţelele sociale”, se mai precizează în comunicatul fundaţiei.

Oana Cuzino

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.