20 februarie 2020, 0:33

Campania „Spune NU distrugerii Parcului IOR” a ajuns la 1000 de semnături

Platforma România 100 a inițiat o campanie intitulată „Spune NU distrugerii Parcului IOR- Alexandru Ioan Cuza”, care urmărește evitarea construcțiilor în zona retrocedată a parcului.

Petiția este adresată Primăriei Sectorului 3, Primăriei Municipiului București, Ministerului Mediului, Gărzii Naționale de Mediu și are în vedere Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al sectorului 3.

Prin acest PUZ, în partea retrocedată din IOR (zona Metrou Titan) se va putea construi. În loc de parc și spațiu verde în această zona se vor putea ridica diverse clădiri, iar ocuparea terenului va fi în proporții de 30% pentru spațiul verde și 70% pentru construcții.

Inițiatorii susțin că România deja se află mult sub limitele recomandate de Uniunea Europeană în ceea ce privește suprafața de spațiu verde ce revine pe cap de locuitor (26 mp spațiu verde/cap locuitor), iar reducerea constantă a acestor spații

În același timp, unele trotuare vechi au devenit spații verzi ad-hoc, ceea ce lasă de dorit în privința șanselor de supraviețuire a copacilor ale căror rădăcini au fost afectate, având ca rezultat uscarea și, eventual, căderea lor, ceea ce poate pune în pericol cetățenii și bunurile lor.

„Luând în considerare calitatea proastă a aerului din orașul nostru putem considera aceste acțiuni și ca o amenințare la sănătatea locuitorilor nevoiți să se lupte cu poluarea crescândă, pe de o parte, dar și cu scăderea accentuată a suprafețelor verzi, pe de altă parte.”, se arată în petiție.

Actualizarea în ceea ce privește numărul de semnături o găsiți aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.