1 decembrie 2023, 5:59

Campanie de donare de sânge în București pentru răniți în războiul din Ucraina

Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale care funcționează în București în curtea Spitalului Militar Central este deschis de duminică, de la ora 12.00, pentru cei care vor să doneze sânge pentru ucrainenii răniți în războiul declanșat de Rusia.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării, care precizează că centrul va funcționa în fiecare zi, între orele 8.00 și 14.00, pentru toți cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi așteptați în intervalele orare precizate la intrarea din Calea Plevnei nr. 134.

De asemenea, toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale vor putea asigura asistență și tratament medical pentru militarii răniți din Ucraina. Măsura este valabilă și pentru spitalele civile din România, a anunțat Guvernul.

După deschiderea centrului premierul Nicolae Ciucă și mai mulți membri ai Guvernului au mers să doneze sânge.

    • „În momentul de față este mare nevoie de a dona sânge, ținând cont de faptul că, la nivelul Ministerului Sănătății, am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniții din Ucraina să poată să fie tratați la spitalele din România.
    • Fac un apel către populație să vină să doneze sânge pentru a fi solidari cu cetățenii ucraineni aflați în suferință”, a spus Ciucă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol