23 iulie 2024, 23:04

Campanie educativă. Poliția Română arată cum să ne protejăm de fraudele online

O nouă campanie lansată de Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor.

#SiguranţaOnline este menită să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca românii să devină victimele atacurilor cibernetice.

Au fost postate mai multe bannere de test cu mesaje de tip phishing pe diferite site-uri pentru a testa uşurinţa cu care oamenii dau click pe un banner în momentul în care li se propune un câştig sigur.

Astfel, în 6 zile de campanie, peste 6.700 de persoane au dat click pe un banner care le promitea un câştig sigur (55%), câştigarea unor aparate de folosinţă îndelungată (38%), investiţii sigure (5%) sau o vacanţă de vis (2%)„, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Majoritatea celor care au dat click sunt bărbați cu vârsta între 35-54 ani.

Începând de azi, acest quiz online poate fi completat de către toţi cei care vor să îşi măsoare nivelul de educaţie cybersecurity. 

Quiz-ul a fost dezvoltat special pentru campania #sigurantaonline şi oferă utilizatorilor atât posibilitatea să îşi testeze rezistenţa la fraudele online cât şi să afle informaţii utile navigării în siguranţă pe Internet.

Participanţii se confruntă cu mostre de atacuri tip phishing şi smishing inspirate din diferite incidente întâlnite în online. Pentru fiecare întrebare, utilizatorul primeşte indicii clare despre cum să recunoască o tentativă de fraudă, cum să evite să devină victimă a infractorilor cibernetici şi cum trebuie să procedeze dacă a fost fraudat online.”, arată IGPR.

sursa foto: capital.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol