19 aprilie 2024, 16:37

Campanie de prevenție dermatologică pe litoral: „Asumă-ți să fii sănătos!”

Mii de turiști sunt așteptați la screening-ul gratuit oferit de 20 de medici dermatologi și endocrinologi. Campania de prevenție “Asumă-ți să fii sănătos!” a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” (UMFCD) din București va ajunge, în premieră, pe litoralul românesc și va oferi turiștilor prezenți în cinci stațiuni de la Malul Mării Negre consultații gratuite în specialitățile endocrinologie și dermatologie.

Campania se desfășoară până în 20 august și beneficiază de voluntariatul medicilor rezidenți și specialiști.

Toți cei care doresc să beneficieze gratuit de consultații dermatologice și endocrinologice vor putea apela la profesionalismul celor 24 de medici (rezidenți și specialiști) care vor fi prezenți în cele cinci puncte de lucru special amenajate (corturi spațioase ale MApN pe care vor fi afișate bannere ale campaniei) în următoarele stațiuni:

  • Costinești
  • Neptun
  • Saturn
  • Mangalia
  • Vama Veche.

 

Consultațiile se vor face între orele 09.00 – 12.00 și 15.00 – 18.00.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere:

  1. Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor –plajă Neptun
  2. Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor – plajă Mangalia
  3. Baze salvare acvatică-salvamar și punct de prim ajutor –plajă Vama Veche
  4. Containere Smurd-ISU- plajă Costinești
  5. Containere Smurd-ISU- plajă Saturn

 

Peste un milion de femei și bărbați din România cu vârsta de peste 50 de ani suferă de osteoporoză, având un risc major de fracturi osoase de fragilitate. Prevalența globală a sindromului metabolic în populația adultă din România este de 38,50% , fiind mai mare la bărbați (43,20%) decât la femei (34,20%).

Cancerele de piele reprezintă o povară pentru sistemele de sănătate, fiind asociate cu morbiditate, mortalitate și costuri medicale ridicate în cazurile avansate. Depistarea precoce este principala modalitate de reducere a morbidității, mortalității și costurilor economice și sociale ale cancerelor cutanate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol