Pentru a treia oară, Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori sunt ținute în România. În primul weekend din luna iulie, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești are loc această competiție. Ediția pentru seniori va avea loc la o săptămână distanță, tot pe arena argeșeană.
Eveniment de amploare
Sunt așteptați peste 550 de sportivi și oficiali din state membre ale Asociației Balcanice de atletism. Prima competiție a acestui campionat s-a ținut în 1929, anual, cu excepția câtorva ani. Țările care fac parte sunt Albania, Armenia, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Israel, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia. Comitetul executiv al asociației este format din Președintele Dobromir Karamarinov, care de asemenea, este Președintele Federației bulgare de Atletism, doi vice-președinți, unul din Turcia și unul din Serbia. În plus, românul Ion Sandu este director de marketing și financiar. De menționat că și Gabriela Szabo a făcut parte din acest comitet.
Din partea României sunt așteptați 72 de atleți și atlete, relatează Sptfm.ro.
Scopul este de a lua aurul la cât mai multe probe
„Vrem să ne batem pentru locul 1 la general și în cât mai multe probe”, este citat Președintele FRA, Florin Florea.
Campionatele Balcanice de atletism sunt doar începutul deoarece restul lunilor de vară se desfășoară 14 competiții internaționale. Printre cele mai importante sunt Cupa Europei la probe combinate, care se ține în Spania și la care participă opt români în Liga I, dar și alte întreceri e juniori și tineret unde sunt calificați mulți atleți. De asemenea, urmează și Mondialele de juniori, cu 27 de sportivi calificați și cele de seniori, cu 15. Deci s-a anunțat o vară plină și cu șanse de a aduce acasă cât mai multe medalii.
Viitorul este promițător pentru cei care vor să facă performanță
Noua conducere a Federației Române de Atletism promite proiecte de dezvoltare a mini-bazelor sportive din școli, realizarea de piste de alergare în parcuri, dar și o arenă de atletism pentru susținerea unor competiții internaționale. De asemenea, pentru Capitală se dorește construirea unei arene, în zona Ștefan cel Mare, pe lângă stadionul Dinamo.
Aceste proiecte sunt de dorit să fie inițiate cât mai rapid, deoarece una dintre problemele sportului românesc, la modul general, este lipsa de spații speciale pentru practicarea sportului. Mai exact avem în vedere sporturi precum atletismul, patinajul etc.
[Sursă imagine: ziarulargesul.ro]
Comentariile sunt oprite pentru acest articol