18 noiembrie 2022, 8:46

Campionatul mondial de șah subacvatic. Cum, există așa ceva? (VIDEO)

Da, există, și are ceva adepți. Stați să vedeți la ce s-au gândit…

Pentru un campionat de șah, ținuta este puțin neobișnuită: toată lumea poartă costume de baie și ochelari de protecție, scrie Reuters.

Și mai există o diferență MAJORĂ.

Ceasurile de șah sunt înlocuite de cât timp îți poți ține respirația la campionatele mondiale de șah cu scufundări de la Londra.

Fiecare jucător trebuie să își țină respirația în timp ce își face mutarea. După ce iese la aer, este rândul adversarului.

Duminică, timp de patru ore, 10 jucători au făcut scufundări și au stabilit strategii la piscina hotelului Leonardo Royal.

„Am crezut că va fi floare la ureche, dar cu siguranță nu este așa”, a spus jucătorul Zarein Dolab. „Să încerci să vezi piesele, să te menții acolo jos este mult mai dificil, mai ales dacă joci un joc lung.”

Câștigătorul a fost Michal Mazurkiewicz, în vârstă de 33 de ani, din Polonia, care l-a învins pe sud-africanul Alain Dekker în ultimul meci.

Vorbind despre aptitudinile necesare, Mazurkiewicz a spus: „Nu am avut nevoie de un jucător care să se descurce: „Cred că 60% este șah și 40% este ca și alte abilități – înotul, menținerea corpului controlat, a presiunii și a respirației.”

Organizatorii au asigurat că nici un jucător nu s-a înecat în timpul campionatului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol