20 iunie 2024, 2:25

Campionatul Național de Dans Sportiv, prima competiție majoră a anului

Anul acesta Campionatul Național de Dans Sportiv va avea loc în Sala Sporturilor din Braşov, în perioada 2-3 martie, cu participarea a peste 400 de perechi. Astfel, perechile de top ale României se vor întrece în 20 de categorii, primele două de la fiecare categorie urmând să reprezinte România la Campionatele Mondiale şi Europene, potrivit Agerpres. 

Evenimentul este structurat în două secţiuni, standard şi latino-americane, ambele fiind structurate pe categorii de vârstă, la start urmând să se alinieze concurenţi între 6 şi 55 de ani. Printre perechile participante se numără unele din top 50 mondial.

La categoria standard vor performa perechile Rareş Cojoc – Andreea Matei, Marco Sirochi – Dora Kilin şi Paul Rednic – Roxana Lucaciu, iar la categoria latino Ştefan Grigore – Laura Filipescu, Paul Moldovan – Cristina Tătar, Alexandru Miculescu – Andra Păcurar şi Mihai Paraschiv – Irina Tudorache.

Openurile standard şi latino vor fi structurate pe mai multe categorii de vârstă, de la copii între 6 şi 9 ani până la seniori între 44 şi 55 de ani.

Juriul competiției va fii format din 20 de arbitrii din 20 de țări și peste 10 oficiali din România. Concursurile vor începe în fiecare zi la ora 10:00 şi se vor încheia la ora 23:00, galele finale urmând să se desfăşoare sâmbătă şi duminică de la ora 20:00. Preţul unui bilet este de 40 de lei, care poate fi achiziţionat de la casieria sălii.

Suntem extrem de încântaţi să organizăm o competiţie de o asemenea anvergură în inima României, la Braşov. Sperăm să avem la start peste 400 de perechi ceea ce va duce la o competiţie acerbă pentru primele două poziţii ce asigură calificarea la campionatele europene şi la mondiale”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, pentru Agerpres. 

Campionatul Naţional de Dans Sportiv este organizat de Federaţia Română de Dans Sportiv în colaborare cu Academia de Dans din Braşov.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol