8 decembrie 2021, 1:36

Un canadian care-și punea vocea pe clipurile de la ISIS riscă închisoarea pe viață (VIDEO)

Un canadian despre care procurorii americani susțin că este în spatele unor influente videoclipuri de propagandă în limba engleză pentru Statul Islamic a fost adus în Virginia pentru a fi urmărit penal. Mohammed Khalifa, în vârstă de 38 de ani, a fost capturat de forțele kurde în Siria în 2019. În acel moment, potrivit procurorilor, el lucrase pentru Statul Islamic de șase ani. A început ca luptător, conform documentelor instanței, înainte de a se implica în traducerea și difuzarea propagandei în limba engleză.

A condus în cele din urmă departamentul mass-media al Statului Islamic al Irakului și Siriei (ISIS), al cărui rezultat a inclus videoclipuri, declarații audio și o publicație online. Mohammed Khalifa și-a pus vocea pe 12 videoclipuri de recrutare ale organizației ISIS, inclusiv două dintre cele mai influente eforturi ale grupului de a atrage occidentalii: „Flăcările războiului: Lupta abia a început” în 2014 și “Flăcările războiului II: Până în ultima clipă” în 2017.

În videoclipuri, Khalifa i-a încurajat pe susținători să încerce să se alăture Statului Islamic în străinătate sau, dacă nu au putut, să lanseze atacuri în țările lor de origine. Un videoclip a inclus o înregistrare vocală a bărbatului care și-a declarat loialitatea față de ISIS înainte de a comite un masacru la Pulse Nightclub din Orlando în 2016. Alte imagini au arătat execuții brutale, inclusiv de prizonieri sirieni care au fost forțați să-și sape propriile morminte și un pilot iordanian ars de viu.

Khalifa, care s-a născut în Arabia Saudită, a fost, de asemenea, responsabil pentru traducerea materialelor din arabă în engleză, au spus procurorii. El este acuzat de conspirație pentru susținerea unei organizații teroriste străine care a comis crime. Dacă este condamnat, el se confruntă cu închisoarea pe viață.

Khalifa era specialist în tehnologia informației în Toronto când s-a alăturat Statului Islamic. El a spus că a fost el însuși radicalizat prin videoclipuri de propagandă, precum cele povestite de Anwar al-Awlaki, un cetățean american care s-a alăturat grupării Al-Qaeda și a fost ucis într-un atac cu drone americane în Yemen în 2011.

Dosarele instanței nu au indicat dacă Mohammed Khalifa are avocat.

Foto: „Sheikh armed with knife & pistol…” by quapan is licensed under CC BY 2.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.