29 octombrie 2021, 0:41

Cancerul la sân va fi detectat cu inteligența artificială, în Uniunea Europeană

O tehnologie israeliană care folosește inteligență artificială pentru a detecta cancerul de sân a obținut aprobarea Uniunii Europene. Tehnologia este dezvoltată de Ibex, o companie din Tel Aviv, înființată în 2016.

Cancerul de sân este cea mai frecventă boală malignă a cancerului la femei, cu câteva milioane de cazuri pe an. Din acest motiv, diagnosticul util și corect este cu adevărat esențial. În ultimii ani, o creștere a numărului cazurilor de cancer mamar, precum și dezvoltarea de medicamente personalizate, a dus la o complexitate crescută în diagnostic, reducând numărul de patologi care sunt capabili să interpreteze biopsii.

Soluția Iben Galen Breast își propune să ajute medicii în această sarcină. Aplicația, care este bazată pe Web și este accesibilă de oriunde, analizează imaginile de biopsie.

Când se face o biopsie, pentru a o prelucra, secțiuni mici de țesut sunt plasate pe fiecare lamelă și sunt apoi analizate și revizuite de un patolog, fie la microscop, fie digital pe computer. Tehnologia a fost dezvoltată folosind sute de astfel de imagini. Iben Galen Breast este capabil să detecteze diferite tipuri de cancer mamar, inclusiv carcinoamele invazive.

Aprobarea pentru ca tehnologia să poată fi folosită în UE a fost obținută după un studiu clinic efectuat de Maccabi Healthcare Services și Institutul Curie din Franța. S-a demonstrat că tehnologia AI Ibex nu doar că detectează cancerul, ci și oferă informații precise despre tipul de tumoare.

Foto: IBEX MEDICAL ANALYTICS


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.