1 decembrie 2021, 8:39

Când ești cu musca pe căciulă, nu-ți da cu insecticid în ochi… Cum s-a închis un local din Brașov dintr-o postare pe Facebook

Caz real. Din seria “Dacă tăceai, filosof rămâneai”. Sau dacă vreți mai dur – când ești cu musca pe căciulă, nu-ți da cu insecticid în ochi.

Localul brașovean “La CORN”. Plasat într-o zonă bună. Produse turistice cu schepsis și nu numai. Nu știm cât de grozav mergea, dar nu asta e discuția.

Numai că la un moment dat, dac-ul de serviciu observă pe umărul lui stâng o creatură mică-mică, roșie, cu coarne și trident în mână (sau ceva asimilabil tridentului).

Cum adică mască? Cum adică intrarea doar cu certificat verde? Vaccin? Îmi sunt încălcate drepturile! Sau ceva pe acolo.

De fapt CHIAR afișul de mai jos, distribuit și pe Facebook, pus la intrarea în prăvălie.

Aplauze, scandări, like-uri, share-uri. Lumea sare de pe scaune, în extaz. De toate. Verticalitate, admirație. “Cu orice risc”

Peste 22.000 de reacții.

Și pentru că cea mai bună laudă este aia făcută cu mâna ta, mai urmează un anunț.

Stai puțin, își zice un brașovean. Nu e ok. Legea este lege, poți face pe vedeta, dar aici e vorba de viața oamenilor. Sau poate mă îndoiesc. Cel mai bine e să întreb autoritățile.

Și autoritățile au fost sesizate. Bine, că doar nu erau să se sesizeze din oficiu, singurele, nuuu. Dar dacă cineva a făcut o cerere, trebuie făcută cercetarea.

Așa că Poliția Locală s-a dus să dea un check in La CORN.

Că tot era acolo a procedat (clișeistic, ce să-i facem), a început cu începutul și a cerut actele la control. Ooops. Big oops. (Emoticonul Facebook ăla cu mirarea)

Nu prea erau toate. Actele. Așa că polițiștii au controlat ce au controlat, au scris procesul verbal, apoi au dat check out. Iar localului i-au dat shut down.

Așa cum se vedeți  în răspunsul către reclamant.

PS La rândul lui, localul a venit și el cu postare, invocând vremurile. Nu faptul că nu avea toate actele necesare desfășurării activității.

După Poliția Locală va urma, probabil, ITM. Apoi, posibil și DSP Brașov, care ar trebui să se ocupe și de problema inițială.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Un om simplu

    22 octombrie

    Observ în limbajul autorului o bucurie la răul pățit de altul. Poi dragă autor,(probabil ego-ul tău se va supăra) daca tu te bucuri de răul altuia de ce vrei să fii formator de opinie ca nu e bună atitudinea ta. Sincer expresia de la început: ,,Dacă tăceai filozof rămâneai ” cred ca ți se potrivește ție și mai bine. Sau poate ,, Paiul din ochiul celuilalt îl vezi dar bârna din ochiul tău nu?”…

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.