26 mai 2022, 23:06

Când va avea loc primul meci cu sistemul VAR în fotbalul românesc?

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat într-o conferinţă de presă că primul meci din România care va beneficia de arbitraj video (VAR) va fi Supercupa României.

Meciul este programat în luna iunie a anului viitor.

„Tot planul propus a fost implementat până acum, nu avem nicio zi de întârziere. Toţi cei trei parteneri, FRF, LPF şi deţinătorul de drepturi TV, şi-au respectat toate angajamentele, astfel încât în luna ianuarie putem trece la următoarea fază, pentru că până acum am parcurs perioada de pregătire offline a arbitrilor. Aşadar din luna ianuarie vom avea meciuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren, iar în luna aprilie vor fi primele meciuri în care VAR-ul va fi testat în integralitatea sa”, a spus Burleanu.

100% ediţia 2022-2023 a Ligii I va beneficia de asistenţă video

“Pot să spun azi cu certitudine că primul meci care va beneficia de arbitrajul video va fi Supercupa României, din luna iunie 2022. Şi că sută la sută toată ediţia 2022-2023 a Ligii I va beneficia de asistenţă video. Există şi scenariul pentru folosirea VAR şi la finala Cupei României din 19 mai, dar nu avem acum toate elementele de garanţie în ceea ce priveşte validarea FIFA”, a afirmat Burleanu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol