2 iulie 2020, 11:45

Când viaţa bate filmul. Răpit când avea 2 ani, pentru a fi vândut unui cuplu fără copii, şi-a regăsit părinţii după 32 de ani

Un bărbat de naționalitate chineză, răpit când era copil de numai 2 ani, și-a găsit părinții după 32 de ani de separare.

Mao Yin avea 2 ani în 1988, când a fost răpit dintr-un hotel din Xi’an, localitate din centrul Chinei. Acum are 34 de ani şi și-a reîntâlnit părinții biologici luni, 18 mai 2020, potrivit informațiilor Biroului de Securitate Publică din oraș, citate de closermag.fr.

Oameni şi tehnologie

O reuniune făcută posibilă atât de oameni, cât și de tehnologie, deoarece, datorită unui raport al poliției, combinat cu utilizarea tehnicilor de recunoaştere facială, Mao Yin a putut să-și găsească familia.

A fost răpit pentru a fi vândut unui cuplu care nu avea copii şi care locuia în provincia Sichuan, din sud-vestul ţării. Cei doi soţi l-au crescut ca şi când ar fi fost copilul lor, notează closemag.fr, care subliniază că aceasta era o practică obişnuită în anii 80, din cauza politicii copilului unic impuse de statul chinez.

Cu un copil răpit, incertitudinea de a avea un moştenitor băiat, de departe preferat unei fete, dispărea.

Pista

Poliția a primit în aprilie un raport potrivit căruia un bărbat din Sichuan ar fi cumpărat un copil de la Xi’an în anii ’80. Apoi, folosind tehnici de îmbătrânire artificială a fizionomiei, din fotografiile lui Mao Yin, şi dând o căutare în baza de date naţională cu fotografii din documentele de identitate, s-au căutat persoane cu fizionomii similare celei rezultate din tehnica de îmbătrânire.

Datorită acestei baze de date s-a putut da de urma lui Mao Yin. Un test ADN efectuat ulterior a confirmat identitatea sa.

Nu ştia că nu erau părinţii lui biologici

Mao Yin nu ştia nimic despre faptul că fusese răpit şi despre faptul că nu fusese crescut, de fapt, de părinţii lui biologici.

Acum, Mao Yin, care locuieşte în provincia Sichuan, spune că doreşte să se mute la Xi’an pentru a fi mai aproape de părinții săi biologici.

Este sfârșitul unei îndelungi căutări pentru Li Jingzhi, mama lui Mao Yin, care a explicat la televiziunea publică CCTV că, în urma dispariției fiului ei, și-a părăsit slujba pentru a distribui 100.000 de afişe în care apărea anunţul legat de dispariţia fiului, dar în van.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.