23 septembrie 2020, 19:14

Când vom avea tratamentul pentru COVID-19. Rafila: Acest produs va fi disponibil în Europa cu siguranţă

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, prof.dr. Alexandru Rafila, a declarat despre tratamentul pentru Covid-19 că urmează să fie disponibil și pe piața românească.

Antiviralul foarte eficient este în momentul de față în faza studiilor clinice şi urmează să fie aprobat de FDA, SUA, după care el va intra şi pe piaţa europeană, precizează adevarul.ro.

Există un medicament antiviral care s-a demonstrat deja că este eficace în urma studiilor clinice efectuate în SUA şi alte ţări. Produsul se numeşte Remdesivir. Vom beneficia de el curând, în cadrul unui studiu coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Studiul include aproximativ 25-30 de ţări din toată lumea şi va face posibilă tratarea unora dintre pacienţii români cu acest nou produs”, a spus profesorul Rafila.

Doctorul susține că produsul poate ajunge în toamnă și în Europa.

În paralel se mai desfăşoară un trial clinic, organizat chiar de firma producătoare. Sperăm ca produsul să primească licenţă din partea autorităţii americane de profil. Eu cred că, în toamnă, acest produs va fi disponibil în Europa cu siguranţă”, a mai spus Rafila.

sursa foto: capital.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.