3 iunie 2020, 4:03

Când vom putea călători în Europa? Anunțul celei mai mari companii europene de turism

Unul dintre cele mai afectate sectoare ecomomice din această perioadă este turismul. Studiile arată că acesta va reveni la nivelul înregistrat înaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus, doar în anul 2022. Anunțul a fost făcut de directorul general al celui mai mare turoperator european, care printre altele, a mai precizat și că vacanțele europene se vor relua în iulie, scrie Digi24. 

„Cred că în 2022, cel mai târziu, vom vederea o redresare completă a turismului”, a dat asigurări Fritz Joussen, şeful TUI, cel mai mare turoperator european.

Mai mult decât atât, pentru a putea face față efectelor epidemiei, compania a fost nevoită să scadă costuile, iar directorul a mai precizat și că pe viitor irma va fi flexibilă în privinţa deţinerii de active.

Probleme există și pe sectorul de zboruri. Chiar dacă TUI va continua să facă afaceri și în domeniul aerian, compania se gândește dacă ar trebui să dețină sau să achiziționeze aeronave în leasing, în plus, față de celelalte companii care operează în prezent, a mai explicat şeful TUI.

Vânzarea tuturor companiilor aeriene cred că probabil nu ar fi realistă. În urmă cu trei ani aveam şase companii aeriene, acum avem trei. Este bine să avem trei? Acestea sunt întrebările pe care trebuie să de dezbatem”, a afirmat Fritz Joussen.

Comisia Europeană va anunța miercuri care sunt recomandările menite să salveze sezonul turistic estival, prin stimularea statelor membre să redeschidă progresiv frontierele interioare pe care le-au închis.

Citiți mai multe detalii aici. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.