12 august 2020, 8:39

Caniculă în cea mai mare parte a ţării. În ce zone sunt așteptate temperaturi de foc

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie sau ANM așa cum mai este cunoscută au emis o nouă informare cu privire la temperaturile ridicate pentru zilele de luni și marți. Se preconizează că temperaturile vor fi între 35 respectiv 37 de grade, iar indicele de confort termic va trece de pragul critic de 80 de unități. 

Conform celor de la ANM astăzi vremea va fi ridicată în mare parte din România și local caniculară în zona Moldovei, însă și în zonele de câmpie ale Crișanei, Banatului, Olteniei și Munteniei va fi resimțit disconfortul, dar și în sud – vestul respectiv centrul Transilvaniei și în zona continentală din Dobrogea.

În zonele menționate anterior se așteaptă maxime ce se vor încadra în mare parte între 34 respectiv 37 de grade, cu un grad ridicat al disconfortului din punct de vedere termic, dar și indicele pentru temperatură – umezeală cunoscut drept ITU va atinge sau chiar depăși izolat pragul considerat critic de 80 de unități.

Tot cei de la ANM atrag atenția asupra zilei de marți când vremea va fi caniculară cu un disconfort termic destul de accentuat într-o bună parte a țării, în acest caz despre indicele ITU se știe că va depăși pragul considerat critic de 80 de unități, iar frecvent în zonele de câmpie sau podiș vor fi înregistrate temperaturi maxime de 35 sau 37 grade C.

Sursă foto cover: fanatik.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.