16 octombrie 2021, 20:57

Canon folosește camere cu AI care permit doar angajaților zâmbitori să intre în birouri

Canon folosește camere video cu inteligență artificială (AI), care utilizează tehnologie de „recunoaștere a zâmbetului”, pentru a se asigura că numai angajații fericiți au acces în birourile companiei. Este vorba despre filiala din China a celebrei firme.

Într-un raport despre lucrătorii din tehnologie din China care sunt supuși tehnologiei de supraveghere, Nikkei Asia scrie că firma Canon Information Technology a introdus aceste camere cu AI la sediul său din Beijing pentru a permite angajaților zâmbitori să intre în birouri sau să rezerve săli de conferințe. Unii angajați au acuzat intruziunea în viața privată a acestei tehnologii.

Canon China apără tehnologia, reiterând că este concepută pentru a promova o atmosferă pozitivă:

„Am vrut să încurajăm angajații să creeze o atmosferă pozitivă prin utilizarea acestui sistem. În general, oamenii sunt prea timizi pentru a zâmbi, dar, odată ce se obișnuiesc cu zâmbetele la birou, și le păstrează pe față.”

Utilizarea de către Canon a camerelor AI pentru a impune fericirea poate fi ciudată, înfiorătoare sau alarmantă, dar este doar unul dintre multele moduri în care tehnologia de supraveghere se strecoară la locul de muncă în țările din întreaga lume.

Foto: Canon Information Technologies


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.