17 ianuarie 2022, 10:07

Cântăreţul britanic Ed Sheeran stabilește un nou record mondial. Cât a încasat artistul în urma celui mai recent turneu

Celebrul Ed Sheeran a stabilit un nou record mondial. Acesta a avut parte de turneul cu cele mai mari încasări din istorie, „Divide Tour” generând 736,7 milioane de dolari de la debutul lui şi până în prezent, potrivit Associated Press, citat de Descoperă.

Recordul anterior fusese stabilit de trupa U2, care a reușit să strângă 735,4 milioane de dolari, în urma turneului „360° Tour”.

Turneul lui Ed Sheeran,Divide Tour”, care a inculs și un concerct susținut în România, la începutul lunii a început pe datta de 16 martie 2017 şi este programat să se încheie pe 26 august.

Diferența dintre cele două turnee constă în faptul că Ed Sheeran  a avut parte de 893 de zile de turneu, pe când seria concertelor susţinute de U2 în 2011 a avut 760 de zile .

Cântărețul britanic în vârstă de 28 de ani şi-a lansat recent un nou album, „No.6 Collaborations Project” și deține patru premii Grammy. A fost numit cel mai bine vândut artist al anului 2017, de către International Federation of the Phonographic Industry, organizaţia care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global și reprezintă un fenomen al genului muzical folk-pop.

Albumul „Divide”, cel care a dat și numele turneului, este cel de-al treilea din cariera sa și a fost cotat ca fiind cel mai bine vândut material discografic al anulu 2017, iar „Shape of You” a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări, potrivit organizaţiei.

Sursă Foto: nme.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.