CITIRE

Cântecele de Crăciun au un sunet specific de sărbă...

Cântecele de Crăciun au un sunet specific de sărbătoare. Iată și explicația

Crăciunul însemnă mirosului de vin fiert, portocală și scorțisoară, decorațiuni sclipitoare care împodobesc casele și orașele și nu în ultimul rând a cântecelor acestei perioade, o mulțime de stimuli senzoriali se asociază cu termenul „Crăciun”. Asocierea dintre aceste elemente și Crăciunul se face datorită unui proces numit condiționare clasică care se numește învățarea unui comportament.

sursa: divahair.ro

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă acest proces, putem urmări experimentul cu câinele lui Ivan Pavlov, potrivit sursei curiosity.com: Pavlov suna din clopoțel de fiecare dată înainte de a hrăni câinele, până în momentul în care câine avea nevoie de sunetul clopoțelului să înceapă masa, deoarece învățase să asocieze clopoțelul cu timpul pentru mâncare. Făcând o paralelă, între experimentul lui Pavlov și felul în care simțim Crăciunul putem spune că acel clopoțel este reprezentat de sunetul melodios al colindelor care ne aduc starea de bine din preajma sărbătorilor.

De exemplu, câți dintre noi nu simt bucuria Crăciunului atunci când ascultă cea mai iubită melodie a tuturor timpurilor – All I Want For Christmas Is You, de la Mariah Carey (1994)?


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.