2 octombrie 2022, 10:39

Carantină în București?

Institutul Național de Sănătate Publică cere instituirea carantinei zonale pentru 14 zile în „zona metropolitană a municipiului București” (București + județul Ilfov)- avînd în vedere creșterea alarmantă a numărului de infecții COVID-19.

Documentul care recomandă carantinarea Capitalei și a județului Ilfov pentru 14 zile a fost obținut de HotNews.ro.

Acesta  a fost transmis Ministerului Sănătății și lui Raed Arafat, comandantul acțiunii, care nu au luat încă o decizie.

În perioada de 14 zile de carantină se propune interzicerea tuturor activităților, cu câteva excepții, pentru care rezidenții trebuie să completeze declarații pe propria răspundere, se arată în document.

Ce presupune carantina?

Potrivit documentului, timp de 14 zile se propune interzicerea tururor activităților, cu excepția:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturi alcoolice sau nealcoolice din interiorul centrelor comerciale doar pentru prepararea şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor în regim take-away.
  2. Activitatea din creşe şi grădiniţie, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.
  3. Activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective care se vor desfăşura în afara lăcaşurilor de cult.
  4. Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi şi doar în regim room-service.
  5. Activitatea cu publicul a serviciilor de igienă personală în intervalul 8-18, doar pe bază de programare.
  6. Activitatea de comerţ pentru produse alimentare şi cea de prestări servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice sau private, se va desfăşura în intervalul 5-20. În intervalul 20-5 operatorii pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu livrare la domiciliu.
  7. Activitatea în unităţile farmaceutice, benzinării, la operatorii cu livrare la domiciliu, precum şi operatorii transportului rutier de persoane şi de mărfuri se poate desfăşura în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
  8. Activitatea pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante, se va desfăşura în intervalul 8-17, cu respectarea măsurilor sanitare

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol