8 august 2020, 5:21

Care este cea mai performantă universitate din România

University Ranking by Academic Performance (URAP) este un sistem de ierarhizare prin care sunt analizate universitățile din întreaga lume. Prin acesta s-a anunțat că cea mai performantă instituție de învățământ superior din România este Universitatea Politehnică din București – cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri.

Sursă imagine: fecne.ro

În cadrul URAP au fost luate în considerare rezultatele științifice ale universității și colaborările internaționale cu alte instituții de învățământ superior. Din punct de vedere cantitativ s-a analizat productivitatea științifică exprimată prin numărul de articole publicate și impactul cercetărilor științifice prin numărul de citări. Indicatorii calitativi au fost dați de impactul cercetărilor științifice în comunitatea internațională precum și colaborările științifice de nivel internațional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate, este relatat într-un comunicat de presă transmis către Agerpres.ro.

Sursă imagine: upb.ro

Pentru ierarhizare se ia în considerare, în funcție de pondere, următoarele:

-numărul de articole publicate (21%)

-totalul documentelor științifice publicate (10%)

– numărul de citări (21%)

– impactul total al articolelor științifice (18%)

– impactul total al citărilor (15%)

– articole științifice publicate în parteneriate internaționale (15%).

Performanțele academice pot fi urmărite prin bazele de date internaționale: Web of Science, Scopus și Google Scholar. Clasamentul URAP cuprinde în total 17 universități din România, UPB fiind prima pe țară. La nivel mondial se situează pe locul 709, iar la cel european pe locul 306.

Fără îndoială, Universitatea Politehnică din București dă anual cel mai mare număr de absolvenți gata să intre pe piața muncii. Acest lucru se datorează și companiilor IT care apar și au nevoie de juniori din domeniile studiate la Poli.

[Sursă imagine cover: upb.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.