CITIRE

Care este orașul din România în care putem găsi ce...

Care este orașul din România în care putem găsi cel mai ușor un loc de muncă

Potrivit statisticilor Eurostat orașul Praga oferă cele mai multe locuri de muncă la nivel european. Mai exact, 72% dintre respondenții unui sondaj de opinie au spus că este ușor să găsească un loc de muncă în capitala Cehiei. Pe locul doi la nivel european se situează orașul Cluj Napoca (67%), urmat de Munchen (62%) și Bratislava (62%). Clujul se află pe primul loc în România în ceea ce privește ușurința accesului la un loc de muncă.

10 orașe din Uniunea Europeană sunt la polul opus. În Palermo (96%) este cel mai greu să îți găsești un job, relevă datele studiului, clasamentul fiind urmat de Napoli (93%) și Torino (85%), precum și în regiunea Athina din jurul capitalei Greciei (85%) și orașul spaniol Málaga (85%), potrivit celor de la libertatea.ro.

sursa: buzztalkz.com

Cluj-Napoca apare și în topul orașelor din România în care se câștigă cele mai mari salarii. Conform datelor centralizate de Ziarul Financiar pe baza informațiilor de la Institutul Național de Statistică, angajații bucureșteni se află pe primul loc în topul celor mai mari salarii, ajungând să câștige în anul 2017 un salariu net de 3.116 de lei. Pe următoarele locuri în topul zonelor cu cele mai mari salarii din 2017 se află Cluj (unde salariul mediu net a ajuns la 2.670 de lei în 2017, în creștere cu 14% față de anul 2016), Timiș (2.501 lei net, + 7% față de 2016), Sibiu (2.468 de lei net, +21% față de anul 2016) și Brașov (2.383 de lei net, + 18% față de 2016).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.