15 aprilie 2024, 10:37

Care este povestea celebrei statuete de la premiile Oscar

Celebra statuetă Oscar a fost înmânată până acum în 2 947 de exemplare. Inițial, aceasta a fost concepută de un director de creaţie de la studiourile MGM, care şi-a imaginat un cavaler care stă pe o rolă de film şi ţine în mână o sabie.

Totuși cum şi-a primit porecla premiul Academiei Americane de Film? Cea mai vehiculată legendă spune că bibliotecara Academiei de Film, Margaret Herrick, a remarcat că statueta seamănă cu unchiul ei, Oscar. Numele a fost adoptat „oficial” de Academie în anul 1939.

În cei 88 de ani de când se decernează Premiile Academiei, un singur om numit Oscar în buletin a câştigat două premii, compozitorul Oscar Hammersmith.

Sursa: CNN.com

Dacă vor să-şi vândă premiul, câştigătorii sau moştenitorii lor trebuie întâi să-l returneze Academiei Americane, care poate răscumpăra trofeul pentru un dolar, potrivit unei reguli din anul 1951. În urmă cu patru ani, 15 statuete, oferite înainte de anul 1950, au fost scoase la licitaţie şi vândute cu peste 3 milioane de dolari. Dintre acestea, Oscarul primit de Orson Welles pentru filmul „Citizen Kane”, a fost vândut pentru suma de 860 000 de dolari.

Pentru că nu este cunoscut numărul exact de trofee oferite în fiecare an, statuetele în plus rămân în seiful Academiei. Acestea sunt oferite la următoarea gală a Premiilor Oscar.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol