CITIRE

Care este povestea din spatele celei mai cunoscute...

Care este povestea din spatele celei mai cunoscute fotografii cu Albert Einstein

Cea mai cunoscută fotografie care îl are în prim plan pe faimosul fizician Albert Einstein cu limba scoasă are în spate o poveste interesantă. Poza a fost făcută la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit vârsta de 72 de ani.

La petrecerea organizată pe 14 martie 1951, în Clubul Princeton, Einstein l-a cunoscut pe fotograful Arthur Sasse, căruia i-a permis să-l fotografieze. La sfârșitul serii, pe când fizicianul se afla în mașină, gata de plecare, Sasse a insistat să mai facă o poză. Ușor deranjat de rugămintea fotografului, Einstein a scos limba spre aparat în momentul în care blitzul s-a activat, potrivit allthatsinteresting.com.

sursa: allthatsinteresting.com

Când Sasse i-a trimis copiile fotografiilor făcute în timpul petrecerii, Einstein a fost cucerit de ultima poză pentru care a cerut mai multe exemplare. Mai târziu, fotografia a fost inclusă pe toate felicitările pe care le-a trimis.

Fotografia originală în care Einstein scoate limba a fost vândută pentru uriașa sumă de 72 000 dolari în 2009, devenind cel mai scump portret al unui om de știință.

sursa: allthatsinteresting.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.