CITIRE

Care este povestea primului SMS din istorie, trimi...

Care este povestea primului SMS din istorie, trimis acum 25 de ani

Zilnic scriem și primim zeci, dacă nu chiar sute de mesaje pe telefon, însă puțini știu când a fost trimis primul sms. Se întâmpla acum exact un sfert de secol, în Marea Britanie.

„Merry Christmas!” (Crăciun fericit!), aceste cuvinte simple au fost folosite pentru a trimite primul sms din istorie exact cu 25 de ani în urmă, în decembrie 1992. Mesajul îi aparținea unui inginer englez celebru, Neil Papworth.

sursa: AntonK.com

„Am fost parte din echipa de dezvoltare a unui serviciu de mesagerie pentru operatorul Vodafone”, a spus inginerul englez, care avea 22 de ani la acea vreme, pe site-ul său personal. „Cum telefoanele mobile de atunci nu aveau tastatură, am trimis acest prim mesaj de testare de pe computerul meu pe ecranul telefonului lui Richard Jarvis (unul dintre directorii companiei britanice Vodafone) când participa la petrecerea de Crăciun a companiei sale”, a mai spus Neil Papworth.

sursa: dailymail.co.uk, Neil Papworth

Abia în 1994, adică la doi ani de la trimiterea primului sms, compania Nokia a scos pe piață primul mobil pe care se puteau scrie mesaje. Totuși, datorită noutății acestui sistem și a scepticismului din rândul populației, a mai durat încă doi ani până ce acest sistem inovator pentru vremea respectivă să fie utilizat pe scară largă. Astăzi, în lume sunt trimise zilnic milioane de sms-uri, acest sistem de comunicații devenind răspândit la nivel global.

 

[Sursa imagine: text-local.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.