Auzim fel de fel de formulări – salariu mediu, sărăcie, pragul sărăciei, bogăție, clasă medie etc. Dar aceste noțiuni ne par vagi și sunt subiective de la om la om. Există totuși, conform unor statistici o cuantificare a lor.
Când te poți considera BOGAT
În afară de judecata individuală (din cauza numărului mare de milionari cei care au 10 milioane în Statele Unite nu se consideră bogați), mai există și clasamente să le spunem oficiale.
Conform unui studiu realizat de Chubb, citat de hotnews.ro și publicat de TVR Info cifrele oficiale sunt diferite și de la o țară la alta.
În Germania și Franța este nevoie de aproximativ 2 milioane de dolari, de 5 milioane în Elveția și 8 milioane în Monaco.
În China ai nevoie deaproximativ 850.000 de dolari, în Japonia în jur de un milion și jumătate de dolari. Asta în timp ce în Rusia ai nevoie de aproximativ de 400.000 de dolari, iar în India de doar 60.000 de dolari ca să fii la masa bogaților.
Și România?
În contrast, în România, pragul „bogăției” începe de la 300.000 de dolari, conform raportului Knight Frank Wealth Sizing Model, citat de hotnews.ro. Într-o țară în care definiția bogăției rămâne subiect de dezbatere, se pune întrebarea: când poți spune că ești cu adevărat bogat?
Generații
Un aspect curios este că generațiile mai tinere – milenialii și generația Z – se simt mai avuți în comparație cu generațiile mai în vârstă. Vedem că doar 4 din 10 baby-boomers se consideră bogați, în timp ce în rândul generațiilor mai noi, Z și mileniali, cam 6 din 10 se consideră avuți.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol