18 ianuarie 2022, 0:37

Care este riscul la care sunt expuși copiii care petrec peste 90 de minute în fața ecranelor

Tehnologia evoluează pe zi ce trece, noi gadgeturi, smartphone-uri și accesorii pătrund, în mod inevitabil în viața noastră. Totodată tehnologia a ajuns să se adreseze tuturor segmentelor de vârstă, iar copiii petrec o mare parte din timp interacționând cu noile dispozitive. Totuși, există și un risc pentru copiii care ajung să petreacă prea mult timp în fața laptopurilor, tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor.

sursa: alux.com

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia cu privire la riscul la care sunt supuşi copiii lăsaţi mai mult de 90 de minute în faţa ecranelor, amintind de strânsa legătură dintre utilizarea tehnologiei şi dezvoltarea cognitivă la vârste fragede. Conform noilor studii, micuţii care petrec peste 90 de minute folosind tehnologia sunt mai predispuşi la acumularea kilogramelor în plus, potrivit independent.co.uk.

„Părinţii ar trebui să limiteze uitatul la TV şi utilizarea calculatoarelor sau a dispozitivelor similare la cel mult 1,5 ore pe zi, asta în cazul în care copilul are mai mult de patru ani“ avertizează Dr. Adamos Hadjipanayis, autorul principal al studiului.

sursa: alux.com

Ceretătorii sunt de părere că acesta este motivul principal pentru obezitatea în creștere din rândul copiilor. De asemenea, autorii studiului sfătuiesc părinții să folosească puterea exemplului propriu, limitând numărul de ore pe care îl petrec în fața ecranelor.

 

[Sursa imagine: uswitch.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.