16 iunie 2021, 19:44

Care sunt avantajele și dezavantajele unei lăzi frigorifice, comparativ cu un congelator clasic

În casele cu familii numeroase și, mai ales acum, în timpul pandemiei, cu toții obișnuim să cumpărăm mai rar alimente, dar în cantități mai mari decât de obicei. Caz în care de multe ori frigiderul sau combina frigorifică devin neîncăpătoare. Atunci, e nevoie, adesea, de un congelator, fie el vertical sau orizontal, numit și ladă frigorifică.

Lada frigorifica: ofertele zilei la eMAG

Când vine vremea achiziționării unu congelator de uz casnic, așadar, ai două variante: cel clasic, vertical, într-o formă care imită frigiderul, sau unul orizontal, numit și ladă frigorifică. E adevărat, ambele au o varietate mare de dimensiuni și capacități. Cum să-ți dai, atunci, seama, care e cel mai potrivit pentru tine? De ce trebuie să ții cont atunci când faci alegerea?

– Lada frigorifică are mai mult spațiu de depozitare

Lăzile frigorifice au un consum mai redus de energie, cu aproximativ 20%, față de congelatoarele verticale. Motivul? Aerul rece este mult mai etanșeizat în lada frigorifică, neproducându-se un schimb atât de mare de aer cald-aer rece la deschiderea ușii. În plus, greutatea ușii apasă pe garnitura de etanșare, reducând la maximum scăpările de aer rece.

Un alt avantaj al lăzii frigorifice comparativ cu un congelator de uz casnic clasic este că aceasta este mult mai potrivită pentru depozitarea unor cantități mai mari de produse, fiind o soluție mai avantajoasă și în ceea ce privește produsele voluminoase sau cu forme neregulate.

– Lada frigorifică, afectată mai puțin de căderile de curent

În plus, lăzile frigorifice au adesea încuietori, deci sunt ”safe” într-o casă în care se află și copii curioși.

În zonele cu frecvente căderi de curent, o ladă frigorifică este din nou alegerea mai potrivită, aceasta menținând mai mult timp produsele congelate, perioadele de timp variind, în funcție de model, între 24 de ore și 72 de ore.

– Costurile, mai mici pe termen lung la lada frigorifică

Nu în cele din urmă, prețul este un alt avantaj de luat în calcul. O ladă frigorifică e o alegere mai bună din punct de vedere economic, fiind mai ieftină raportat la capacitate decât un congelator vertical.

Chiar dacă un congelator vertical este mai ieftin decât o ladă frigorifică, situația se schimbă atunci când calculăm prețul raportat la capacitate. Dat fiind că permite congelarea unei cantități mai mari de alimente, în cele din urmmă prețul unei lăzi frigorifice ajunge să fie mai mic pe kilogram de alimente decât al unui congelator clasic vertical.

– Dacă nu ai suficient spațiu, un congelator e mai potrivit decât o ladă frigorifică

Printre puținele dezavantaje ale lăzii frigorifice comparativ cu congelatorul vertical este spațiul mai mare ocupat în casă, respectiv un acces puțin mai dificil la produsele de dimensiuni mici.

Pe de altă parte, un congelator vertical, spre deosebire de o ladă frigorifică, permite aranjarea mai facilă a produselor în interior și manipularea lor cu mai multă ușurință. De regulă, o astfel de soluție de congelare este dotată cu rafturi și lăzi și cu o flexibilitate mai mare. Însă, avantajul se transformă în dezavantaj atunci când vine vorba de produse voluminoase sau cu forme neregulate.

Caracteristicile unei lăzi frigorifice

Există o serie de caracteristici pe care le vei întâlni la majoritatea produselor din categoria lăzi frigorifice, precum și unele care vor face diferența. Bineînțeles, la acestea din urmă trebuie să fii cel mai atent deoarece, de obicei, sunt cele care îți vor aduce avantaje pe termen lung.

Printre caracteristicile uzuale ale lăzilor frigorifice se numără:

· Un sistem de alarmă care te avertizează atunci când temperatura din interior crește la un nivel care pune în pericol alimentele

· Eficiența energetică mai ridicată

· Acces ușor în interiorul aparatului

· Iluminat interior, care îți permite să găsești rapid ceea ce cauți, și exterior, care să te notifice referitor la starea de funcționare a lăzii frigorifice

· Garanție extinsă, care te va asigura de calitatea produsului


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.