24 aprilie 2024, 0:25

Care sunt cele mai frumoase 5 mașini din toate timpurile

Frumusețea poate fi adesea ceva subiectiv. Atunci când testăm un automobil luăm în calcul o serie de factori precum performanța, comfortul și prețul, iar look-ul îl lăsăm de multe ori pe ultimul loc. Deși de la an la an apar mașini din ce în ce mai performante și mai atractive din punct de vedere vizual, nu putem să negăm faptul că anumite autoturisme și-au păstrat frumusețea în ciuda trecerii timpului.

Chevrolet Corvette (prima generație)

sursa: digitaltrends.com

Apărut în 1953, acest automobil a surprins prin eleganța și look-ul său. Chiar dacă din punct de vedere al performanțelor, motorul său cu șase cilindrii lăsa de dorit, nimeni nu a criticat aspectul exterior al mașinii.

Cadillac Sedan de Ville

sursa: digitaltrends.com

Cadillac-ul a reprezentat standarul mașinilor de lux în anii ’50. Varianta Sedan de Ville apărută în 1959 a surprins prin design-ul ei inovator. De la grila cromată, la aripioarele din coadă Sedan de Ville s-a diferențiat de orice alt sedan existent la vremea respectivă.

Ferrari Dino 246GT

sursa: digitaltrends.com

Produsă între 1968 și 1976, modelul Dino 246GT a fost introdus pe piață pentru a oferi un raport calitate-preț accesibil pentru o mașină sport din gama Ferrari. Automobilul a impresionat prin design-ul sport compact și puterea oferită de cei 12 cilindrii.

Mercedes-Benz w124

sursa: digitaltrends.com

Modelul w124 de la Mercedes-Benz rămâne unul dintre cele mai clasice și mai frumoase sedanuri din lume. Acest model a fost produs între 1984 și 1995, fiind totodată prima generație de automobile care primește denumirea de E-Class.

Audi TT

sursa: digitaltrends.com

Apariția modelului TT a fost privită de mulți ca fiind un moment de răscruce în design-ul automobilelor. De la prezentarea sa drept concept-car în 1995 și mai apoi ca mașină de serie în 1998, design-ul a fost calificat de mulți ca fiind îndrăzneț, inovator și revoluționar. Deși mașina a împrumutat câteva elemente de la mașinile din trecut, per ansamblu, design-ul a fost considerat de mulți ca fiind într-adevăr unic, conferindu-le ulterior multor producători auto libertatea de a implementa designe-uri mai îndrăznețe.

 

[Sursă imagine: autocar.co.uk]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol