5 octombrie 2022, 9:20

Care sunt cele mai periculoase alimente pentru stomac

Atunci când îţi alegi meniul, de cele mai multe ori te laşi ghidat de pofte, de miros, de combinaţii savuroase fără a te gândi prea mult dacă acestea sunt bune şi pentru stomacul tău, dacă se pot digera în totalitate sau dacă îţi aduc substanţe nutritive de calitate.

Deşi există o mare varietate de produse alimentare nu tot ceea ce mâncăm este și benefic pentrusănătatea noastră. Pentru o viaţă sănătoasă ai nevoie de o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, astfel că obiceiurile nesănătoase trebuie diminuate dacă nu chiar evitate complet.

Cartofii prăjiţi

sursa: abbtakk.tv

Mult îndrăgiţii cartofi prăjiţi au nevoie de o cantitate foarte mare de ulei pentru a căpăta gustul lor celebru, iar procedeul de obţinere nu este unul tocmai sănătos. Aceştia ajung să suprasolicite stomacul şi într-un final să provoace un reflux gastric. Având un conţinut foarte ridicat de grăsimi, nu e de mirare că ei se află pe locurile fruntaşe la alimente ce ar trebui consumate cât mai rar posibil.

Produsele de patiserie

Sursa: stirileprotv.ro

În fuga către muncă ne oprim adesea la patiserii și ajungem să înlocuim micul dejun cu aceste alimente. Aceasta este și cea mai mare greșeală deoarece produsele de patiserie dau în timp flora intestinală peste cap, mai ales datorită aportului mare de carbohidrați și te poți confrunta cu inflamații la nivelul tractului digestiv.

Grăsimile nesănătoase, carbohidrații în exces favorizează surplusul de kilograme, astfel că sănătatea ta va avea de suferit. Nu sări niciodată peste micul dejun, consumă cel puțin o porție de fructe și două de legume pe zi și nu uita să te hidratezi corespunzător și să faci mișcare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol