14 iulie 2024, 17:02

Care sunt cele mai populare destinaţii de vacanţă în rândul românilor

În urma unei analize a zborurilor efectuate în 2016 şi planurile de călătorie pe care mai mulţi români le au în 2018, specialiştii au realizat un top al celor mai populare destinaţii. Mai mulţi călători români au ales destinaţiile însorite din Europa pentru a-şi petrece concediile,  atât în 2016, cât şi în 2017.

Astfel, călătoriile au devenit o experienţă tot mai accesibilă pentru românii care vor să descopere ţările şi culturile vecine, dar şi pe cele dincolo de graniţele continentului. Mai mult, studiul dezvăluie cum au evoluat costurile de zbor şi perioada de concediu a românilor în cei trei ani pentru cele mai căutate destinaţii.

Vacanțe anuale în Spania și Italia

Mai mulţi călători români au ales destinaţiile însorite din Europa pentru a-şi petrece concediile,  atât în 2016, cât şi în 2017. Spania şi Italia au înregistrat cele mai multe căutări de zbor în ultimii doi ani, potrivit datelor momondo.ro.

Românii care au căutat să călătorească în afara ţării în 2016 şi 2017 s-au îndreptat în principal către Spania. Oraşul către care majoritatea călătorilor au căutat zboruri este Barcelona, cu plecare din cele mai mare aeroporturi din ţară, Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Interesul românilor pentru o vacanţă în capitala catalană a înregistrat o creştere semnificativă în ultimii doi ani iar pentru 2018 căutările de zbor cu plecare din Bucureşti au crescut cu 77%, comparativ cu 2017.

sursa: tanie-loty.com.pl

Roma este, de asemenea, a doua cea mai dorită destinaţie pentru relaxare în rândul românilor care zboară din Cluj şi Timişoara.

Sursa: telegraph.co.uk

Destinaţii mai puţin explorate

Ținând cont că Barcelona și Roma sunt invadate anual de turiști, tot mai mulți români se reorientează către alte destinații tursitice, cu resurse culturale impresionante precum Marrakech şi Madeira. Astfel, printre cele mai populare destinaţii din 2018 se numără Thailanda, Maldive sau Maroc.

Totodată și Parisul este în acest top cu o creștere de 108% a turiștilor români față de anul 2017, deși această destinație este ușor mai scumpă comparativ cu Barcelona sau Roma.

sursa: urbanistastyle.com

sursa: telegraph.co.uk

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol