1 decembrie 2021, 9:06

Care sunt țările în care ai vrea să trăiești în timpul pandemiei?

Bloomberg a dat publicității un top al țărilor din acest punct de vedere. Topul ia în calcul mai mulți indicatori, inclusiv economici, încercând să surprindă în ce măsură țările reușesc să facă față pandemiei.

Clasamentul se numește “The Covid Resilience Ranking – The Best and Worst Places to Be as Covid Reopening Gathers Pace”. La Top au participat 53 de țări, printre care și România.

Pe primul loc se află Irlanda, urmată de Spania și Emiratele Arabe. De fapt, dacă vreți să vedeți prima parte a topului ea se află mai jos. Se iau în considerare, printre multe altele, rata de vaccinare, severitatea lockdown-ului și posibilitatea de a călătorii cu avionul.

De remarcat, de exemplu, că țara cu cel mai bun rating de vaccinare din top, UAE, este abia pe 3, pentru că este deficitară la alți indicatori.  La fel, Franța și Canada au fost depunctate din cauza severității lockdown-ului.

Iată cum arată top 20

Vești proaste pentru România

România a picat într-o singură lună de pe locul 27 până pe locul 49, asta în ciuda faptului că are în continuare indici foarte buni privind perspectiva creșterii economice sau accesul gratuit la asistență sanitară.

Practic România este în acest moment a patra țară de la coadă, fiind devansată de țări precum Malayezia, Thailanda, Vietnam și Filipine.

Iată cum arată graficul căderii României. Se vede cum în Iunie și August am avut cifre excelente, apoi am cazut.

Și iată și Top 20 țări în care “nu ai vrea să trăiești” în acest moment. India și Rusia sunt în acest moment deasupra noastră.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.