26 ianuarie 2023, 16:18

CARNE (PROASPĂTĂ) DE TUN. Ramzan Kadîrov îi trimite pe trei dintre fiii săi adolescenți la război

Poate că au zis ceva, poate că au fumat ce nu trebuia, poate că n-au apreciat suficient barba lui tata, cert e că trei dintre progenituri vor fi trimise la război. Carne de tun. Anunțul vine chiar de la tăticul lor, care se simte mândru de gestul său. Ramzan Kadîrov, liderul regiunii Cecenia din Rusia, a postat un mesaj pe Telegram în care anunță că trei dintre fiii săi – Ahmat, Eli și Adam, în vârstă de 16, 15 și respectiv 14 ani – vor merge în curând la luptă în Ucraina. Obișnuit cu declarațiile exagerate, Ramzan Kadîrov a cerut deja sâmbătă să se folosească „arme nucleare de mică putere” în Ucraina, scrie Le Figaro.

A sosit timpul (pentru ei) să strălucească într-o luptă adevărată și nu pot decât să le salut determinarea. În curând vor merge în prima linie și se vor găsi în cele mai dificile zone ale liniei de contact”, a scris el pe contul său Telegram, despre fiii săi Ahmat, Eli și Adam, în vârstă de 16 ani, 15 și, respectiv, 14 ani. Liderul cecen are 14 copii, potrivit site-ului său oficial, dar presa rusă spune că ar putea avea mai mulți. Are de unde, cum s-ar zice.

„Cine vrea pace, se pregătește de război!”

Întotdeauna am crezut că misiunea principală a unui tată era să-i învețe pe fiii săi evlavie și să-i învețe să-și apere familia, poporul și țara. Cine vrea pace, se pregătește de război!„, a scris din nou luni.

Obișnuit cu declarațiile exagerate, Ramzan Kadîrov a cerut sâmbătă utilizarea „armelor nucleare de mică putere” în Ucraina, în timp ce armata rusă se confruntă cu dificultăți și a fost nevoită să se retragă din orașul strategic Lîman.

În opinia mea, trebuie luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea armelor nucleare de mică putere”, a spus el la Telegram. De asemenea, l-a criticat pe generalul colonel rus responsabil de operațiunile din jurul Lîman, Aleksandr Lapin, considerând că nu a furnizat „comunicațiile” și „muniția necesară” soldaților angajați în apărarea acestui oraș din estul Ucrainei.

La rândul său, Kremlinul a decis luni că apelul lui Ramzan Kadîrov pentru utilizarea armelor nucleare de mică putere a fost făcut din emoție. „În momentele dificile, însă, emoțiile trebuie excluse din orice evaluare (a situației). Preferăm să facem evaluări măsurate și obiective”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol