13 ianuarie 2023, 18:31

Ce carte și ce scriitor au preferat românii în 2022

Românii din trei județe au citit peste un sfert din cărțile vândute în 2022. Cărțile pentru copii au fost printre cele mai multe vândute la nivel național.

Libris, librărie online de referință pe piața din România, a vândut în 2022 peste 2,3 milioane de produse, cu o medie a comenzii înregistrate la nivel național de 113 lei.

Cele mai active județe în privința achiziției de carte au rămas București, Brașov și Cluj, care cumulează mai mult de un sfert  (28%) dintre volumele  comandate la nivel național, scrie Bizbrasov.

Topul celor mai vândute cărți include bestsellere internaționale precum „Când corpul spune nu” (Gabor Mate), „Cum să ne păstrăm copiii aproape” (Gabor Mate, Gordon Neufleld) sau „Din cer au căzut 3 mere” (Narine Abgarian), dar și volumele pentru copii și adolescenți ”Micul Prinț”  (Antoine de Saint-Exupery) și ”Recreația Mare” (Mircea Sântimbreanu).

Gabor Mate este cel mai vândut autor pe Libris în 2022, alături de Coleen Hoover și Antoine de Saint Exupery.

Topul celor mai vânduți autori români este condus și anul acesta de Ioana Chicet-Macoveiciuc, urmată de Dumitru Constantin Dulcan și Ioana Pârvulescu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol