20 septembrie 2021, 23:28

Peste 60.000 de cărți digitale pentru persoanele cu dizabilități, reunite într-o bibliotecă unică

Accessible Book Consortium, fondat printr-un parteneriat public-privat în cadrul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), anunță deschiderea unei biblioteci care oferă acces la cărți adaptate pentru persoanele incapabile să citească.

Această bibliotecă digitală oferă acces la cărți în formate potrivite pentru cei care nu pot citi. Lansarea acestui nou serviciu este o etapă majoră în construcția unei game globale de cărți adaptate. În curând, persoanele cu dizabilități care nu sunt capabile să citească vor avea acces gratuit la o ofertă bogată de câteva sute de mii de cărți accesibile într-un număr mare de limbi.

Până acum, mai multe organizații au adaptat și donat deja 63.000 de titluri, dar alte organizații și țări se vor alătura sistemului în viitor. În cele din urmă, 600.000 de titluri, în aproximativ 80 de limbi, ar trebui să fie disponibile pe platformă. În rețea, există acum 93 de biblioteci partenere pentru nevăzători.

Pentru a accesa aceste lucrări pe platformă, este necesar să se precizeze un handicap care împiedică accesul la cărți, în conformitate cu prevederile Tratatului de la Marrakesh, administrat de OMPI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.