CITIRE

Cartierul Viitorului: Sectorul 5 intră în programu...

Cartierul Viitorului: Sectorul 5 intră în programul de regenerare urbană

Primăria sectorului 5 din București intenționează să dezvolte cel mai mare proiect urban din România, care include construirea unui nou cartier, denumit Cartierul Viitorului.

„Pe un teren de 110 ha din zona Antiaeriană, aflat în administrarea sectorului 5, va prinde contur un nou cartier, în care vor fi edificate 40.000 de unităţi locative, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ, unităţi de învăţământ şi toate funcţiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistică la nivelul secolului XXI“, potrivit proiectului anunţat de Primăria Sectorului 5.

Banca Mondială va acorda asistență autorităților din sectorul 5 pentru găsirea unor soluții ce vizează „regenerarea urbană” a cartierului Ferentari, una dintre cele mai rău-famate zone din București. Cooperarea va acoperi, de asemenea, dezvoltarea durabilă a zonei de sud-est a sectorului cinci. Originalitatea și inovația constau în lansarea așa-numitului proiect „Laser Valley”, care are ca scop inițierea unui hub tehnologic în zonă.

sursa: www.b365.ro

„Este cel mai mare proiect imobilar finanţat din fonduri publice de la Ceauşescu încoace. Avem deja studii şi demersuri înaintate către Ministerul Dezvoltării şi discuţii avansate pentru a putea să facem o Sală Polivalentă. Vrem să facem o maternitate, pentru că în Sectorul 5 nu există o maternitate şi suntem una dintre puţinele zone din România cu spor pozitiv. De asemenea, avem discuţii avansate cu Ministerul Apărării ca să facem acolo un campus universitar pentru studenţii Academiei Tehnice Militare”, a declarat primarul sectorului 5, Daniel Florea.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.