15 aprilie 2024, 19:37

Cărțile preferate ale românilor în 2023

Libris, librăria online cu cele mai multe vânzări de carte din România, a dat publicității un top al celor mai cumpărate cărți anul trecut.

Libris spune că numărul comenzilor a crescut constant în ultimii ani, în special în ce privește titlurile destinate copiilor. Anul trecut, Libris a vândut peste 2,5 milioane de produse, cu o valoare medie a comenzii de 125 de lei.

Cele mai active județe în privința achiziției de carte sunt București, Brașov, Cluj, Ilfov și Iași.

Cărțile pentru copii domină topul categoriilor, la nivelul tuturor județelor, urmate de Beletristică.

Top carte

Topul celor mai vândute cărți este condus de Rezerva (Prințul Harry), urmat de Micul Prinț (Antoine de Saint-Exupéry) și Ține-ți copiii aproape (Gordon Neufeld & Gabor Maté).

Lise Bourbeau este cel mai vândut autor pe Libris în 2023, alături de Gabor Mate și Prințul Harry.

Un lucru intresant. “Rezerva” (Prințul Harry) a fost pe locul întâi în 18 județe ale României. Alte județe au avut alte preferințe. Dacă în Satu Mare și Maramureș cei mai mulți cititori sunt pasionați de poveștile clasice, “Vrăjitorul din Oz” și “Alice în Țara Minunilor” (Lewis Carroll) fiind cele mai vândute titluri, “Îndreptar pentru Spovedanie” (Nicodim Măndița) a fost cartea preferată de publicul din Botoșani și Brăila în 2023, în timp ce, în Covasna, topul vânzărilor a fost dominat de “Poezii” (Mihai Eminescu).

inca un amanunt. “Categoria B. Întrebări și teste pentru obținerea permisului de conducere auto 2023” și” Noul Cod Rutier 2024 pe înțelesul tuturor” (Marius Stănculescu) sunt cele mai vândute titluri din Giurgiu.

Analiză

„Este al cincilea an în care analizăm preferințele cititorilor și realizăm Harta României în cărți citite. An de an, remarcam cum interesul față de lectură a crescut constant, mai ales în rândul copiilor și generațiilor tinere. La fel ca și în 2022, titlurile din categoria „Cărți pentru copii” au fost cele mai bine vândute pe Libris.ro. De asemenea, „Spiritualitate și Ezoterism” este o categorie în plină ascensiune. Lise Bourbeau, autoarea celor mai bine vândute titluri din această categorie:  „Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine” și „Vindecarea celor 5 răni”, este și scriitorul preferat al anului 2023. Cei mai avizi cititori sunt din Ilfov, București și Brasov, județele care au cele mai multe comenzi pe cap de locuitor”, explică  Laura Țeposu, CEO Libris.

 

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol