3 iunie 2020, 22:24

Casa din lemn, o alternativă mai puțin costisitoare pentru o casă de vacanță

În România casele din lemn sunt construite în special cu rol de case de vacanță, fiind o alternativă la casele clasice, datorită multiplelor avantaje pe care acestea le au. Unul din aceste avantaje este timpul scurt în care poate fi construită. Astfel, o casă de 50-60 mp poate fi terminată intr-o săptămâna de o echipa de 15-20 de persoane.

sursă imagine: casasigradini.ro

În timp ce in România casele din lemn sunt construite în special la munte doar pentru sezonul de iarnă, nu aceeași este situația și în străinătate. În Canada, țările nordice și în SUA acestea servesc ca locuințe permanente, construcția lor costând între 10 000 și 25 000 de dolari (50-60  mp).

sursă imagine gethousedecor.com

Un alt avantaj demn de luat în calcul este rezistența acestor case la cutremure, lemnul fiind un material elastic, iar datorită modului de îmbinare a elementelor structurale se preiau mișcările seismice indiferent de direcția de propagare. Acest tip de case rezista la cutremure și de 8 grade Richter. Totodată, deși multă lume ar considera o casă din lemn mai periculoasă în cazul unui incediu, realitatea este alta, dacă structura din lemn este tratată ignifug corect și se folosesc materiale rezistente la foc, riscul de incendiu nu este mai mare decât la o casă obișnuită.

sursă imagine casesigraini.ro

sursă imagine casesigradini.ro

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.