5 septembrie 2023, 10:30

„Casa hobbiților”, un nou obiectiv turistic la marginea Sibiului

Turiștii care ajung în zona Sibiului se vor putea bucura de un nou obiectiv de vizitat, anume o casă de poveste, care s-a deschis sâmbătă. Cei care sunt curioși să vadă în Cisnădioara o replică îmbunătățită a celebrei locuințe a hobbiților din ”Stăpânul inelelor” vor trebui să plătească 20 de intrare. Pentru copii prețul unui bilet este de 10 lei, iar cei mai mici pot intra gratuit.

Amenajată la intrarea în Cisnădioara dinspre Cisnădie, la doar câțiva pași de biserica fortificată, ”Casa hobbiților” reprezintă ideea și proiectul antreprenorului Emil Ilie Bratu. În vârstă de 40 de ani, el s-a mutat în zona Sibiului de mai bine de 20 de ani, iar de aproape șase lucrează la construcția acestui obiectiv turistic.

”Locuiesc în Sibiu din 2001 și prima oară am ajuns în Cisnădioara în 2008, când am venit în vizită la un coleg. Pur și simplu m-am îndrăgostit de zonă și de natura de aici, încă din acea clipă am început să caut un teren în localitate. În 2015 am reușit să găsesc unul pe criteriile și bugetul meu, așa am cumpărat acest teren de aproximativ 6.000 de metri pătrați. Mi-am dorit să am liniște, să stau departe de agitație, de oameni. Scopul inițial a fost să trăiesc aici alături de familie, în tihnă, eventual să fac o pensiune și să închiriez din când în când”, a explicat pentru Turnul Sfatului antreprenorul originar din Râmnicu Vâlcea.

”Casa hobbiților” de la Cisnădioara are o suprafață de peste 600 metri pătrați, dintre care nouă camere sunt amplasate exact ca în celebra peliculă. Investitorul a studiat atât scenele din cinema, cât și descrierea din carte și planurile existente pe internet. Trei ani a durat numai proiectarea, după care șase s-a lucrat la construcția efectivă.

Turiștii vor avea acces dinspre drumul care leagă Cisnădia de Cisnădioara, exact la intrarea în Cisnădioara, pe partea stângă.

Întreaga poveste a obiectivului turistic, dar și ce altceva puteți face odată ajunși în Cisnădioara, puteți citi aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol