26 ianuarie 2021, 23:40

Casa lui Hitler ar urma să fie „redesenată”

Locuința în care s-a născut Adolf Hitler ar urma să fie redecorată cu scopul de a nu mai reprezenta un punct de atracție pentru extremiști. Acest lucru fiind anunțat chiar de către Karl Nehammer – Ministrul austriac de Interne, conform celor de la Agerpres citați de digi24.ro.

Edificiul cu aspect de fortăreață are două etaje și conform unor surse ar fi căutată de vizitatorii neonaziști încă din anii 1950. Din acest motiv o firma de arhitectură ar urma să facă nenumărate modificări la exteriorul clădirii, cu scopul clar de a șterge aspectul de fortăreață.

Potrivit sursei citate anterior, Ministrul ar fi purtat discuții atât cu politologi, dar și cu reprezentanții comisiei de istorici pentru a rezolva cumva această problemă. Un alt oficial din cadrul ministerului ar fi declaract chiar că locul trebuie „neutralizat” complet.

Așadar, biroul de arhitectură austriac a hotărât să elimine majoritatea elementelor cu tentă nazistă adăugate în acea perioadă (de exemplu ferestele, acoperișul, ș.a.m.d.). Despre piatra memorială amplasată în față cu scopul de a denunța fascismul știm că ar urma să fie dusă la un muzeu. Întreaga renovare ar urma să se încheie la finalul anului 2022 respectiv începutul anului 2023.

Ministrul a justificat deciziile spunând că „polițiștii sunt apărătorii drepturilor și libertăților fundamentale”.

Cât despre istoria imobilului se știe că aici s-a născut Hitler și a trăit preț de câteva luni. Mai apoi Partidul Național Socialist a cumpărat imobilul. Odată cu Al Doilea Război Mondial, edificiul a fost redat proprietarului inițial și utilizat drept școală și azil pentru persoanele cu dizabilități. În anul 2017 statul austriac a decis confiscarea imobilului întrucât proprietarul din acel moment a refuzat complet semnarea unui acord privind o viitoare utilizare a clădirii.

Sursă foto: tv8.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.